Professionele website laten maken

Je hebt de knoop doorgehakt, je wil een website voor je onderneming. Hoe begin je eraan?

Professionele website maken. Foto: website Den Haan
Professionele website maken. Foto: website Den Haan

1 Start met een brainstormsessie

Wat is het doel van je website? Nieuwe klanten laten kennismaken met je onderneming? Informatie verstrekken? Je diensten voorstellen? De uitdaging is om je in je toekomstige bezoekers te verplaatsen. Heb je nog geen domeinnaam, dan is dat de eerste stap.

2 Kijk en vergelijk

Je hoeft het warm water niet opnieuw uit te vinden. Surf eens naar websites van andere organisaties of ondernemingen in dezelfde sector en bekijk een ontwerp portfolio. Een betrouwbare webdesigner zal uiteraard niets zomaar overnemen, het maakt wel duidelijk naar welke layout en opbouw jij op zoek bent. Ook interessant is een moodboard, een collage met stijlelementen die je sterk vindt. Handig om straks aan een webdesigner te vertellen welke stijl jij kan smaken.

3 Slimme boomstructuur en paginadiepte

Een goede website onderscheidt zich door gebruiksgemak. Dat begint bij een helder menu. Probeer het hoofdmenu te beperken tot een zevental menutabs. Hou de paginadiepte (het aantal klikken dat je bezoeker straks moet doen om inhoud te vinden) zo laag mogelijk. Eén of twee klikken is ideaal!

4 Bepaal je budget

Een website is een zinvolle investering. Goed, snel en goedkoop gaan ook hier niet samen. Rome is niet op één dag gebouwd: grote webprojecten worden vaak gesplitst. Uitbreiden naar meertaligheid is hier een goed voorbeeld van. Een webdesigner kan bovendien slimme keuzes maken volgens je gewenste budget, of wil je juist the extra mile en exclusief maatwerk?

5 Doe je het zelf of werk je met een webdesigner?

Iedereen, ook jij, kan een website maken. Het vraagt echter een aanzienlijke tijdsinvestering en een niet te onderschatten leercurve voor het gekozen beheerplatform. En juist omdat iedereen het kan, is de vraag hoe jouw website er dan kwalitatief uit zal springen. Een ervaren webdesigner bespaart je veel tijd en tilt je website naar het niveau dat je verwacht. Een webdesigner kan je ook helpen met de keuze van de beste domeinnaam.

Professionele website laten maken

Er komt heel wat kijken bij een nieuwe website. Raak er vooral niet door ontmoedigd. Tijdswinst haal je ongetwijfeld door al vroeg samen te zitten met een webdesigner!

Ik wens meer informatie

Je bent in uitstekend gezelschap!

Websites uit de portfolio van Always Awake.

Officiële website
Binnenspeeltuin

Wil je een website laten maken?

Vul het formulier nu geheel vrijblijvend in en je ontvangt snel een antwoord!

jsw
Vuurtoren

Meest gelezen

Deze website werkt zonder cookies. Zo kan jij ze lekker opeten. Smakelijk! Meer informatie